• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Rog met tomaat

Rog met tomaat
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
60 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kg roggenvleugels
100 g rijst
2 uien
2 teentjes look
½ bosje peterselie
1 groot blik gepelde tomaten
1 glas witte wijn
zout
versgemalen peper

Bereiding voor Rog met tomaat

Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog er 15 minuten in garen.

Doe de rijst in licht gezouten kokend water en kook hem tot hij half gaar is. Laat uitlekken.
Pel de uien en de teentjes look en versnipper ze.
Was de peterselie, stroop de blaadjes af en versnipper die.

Doe de rog samen met de uien, de look en de peterselie in een braadpot. Doe de uitgelekte rijst erbij. Giet de inhoud van het blik tomaten en de witte wijn erbij. Strooi er wat zout over.

Laat 20 tot 25 minuten stoven op een zacht vuur. Kruid aan het eind van de kooktijd met peper.
Dien goed heet op in de pot of in een voorverwarmde schotel.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/01/2013
Origineel artikel geschreven door op 15/03/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Op dieet na de feesten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming