• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Rösti van aardappel en ui met gerookte zalm

Rösti van aardappel en ui met gerookte zalm
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
35 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

600 g aardappelen
2 witte uien
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels room
2 eetlepels pistachenootjes
1 citroen
4 sneetjes gerookte zalm
zout
versgemalen peper

Bereiding van rösti van aardappel en ui met gerookte zalm



Schil de aardappelen en was ze. Rasp ze zoals wortelen en spreid ze op een droge handdoek. Dep ze goed droog.
Pel de uien, snij ze in schijven en snij die in kleine staafjes. Doe ze bij de aardappelen.
Bestrooi met zout en peper. Roer alles goed dooreen met (schone!) handen zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Doe de geraspte aardappelen erin en druk ze goed aan tot een soort pannenkoek. Maak de randen glad zodat de koek overal even dik is. Laat de koek 15 minuten op een zacht vuur bakken.

Leg een deksel of een groot bord op de pan, draai de pan om, hou het bord of het deksel vast met uw hand en laat de koek daarop glijden.

Vet de pan opnieuw lichtjes in en wacht tot ze weer heet is. Laat de koek er dan weer in glijden en bak nog eens 10 tot 15 minuten aan de andere kant.

Beide kanten van de koek moeten goudbruin zijn en de binnenkant moet goed zacht zijn.
Plet terwijl de aardappelen bakken de pistaches en roer ze onder de room. Breng op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.

Rol elk sneetje gerookte zalm op in de vorm van een bloem.
Doe de gare rösti in een schotel en snij de koek zoals een taart.
Verdeel er de pistacheroom over en leg er in het midden een bloempje gerookte zalm op. Dien meteen op en geef er een groene salade bij.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 14/01/2014
Origineel artikel geschreven door op 07/09/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier De onmisbare aardappel !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming