• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Risotto van pasta-schelpjes en kabeljauw

Risotto van pasta-schelpjes en kabeljauw
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 kleine courgettes
1 citroen
75 cl visfumet
1 kabeljauwrug (300 à 400 gr)
1 witte ui
2 soeplepels olijfolie
200 gr pasta-schelpjes
1 glas witte wijn
4 à 5 takjes peterselie
zout, versgemalen peper

Bereiding van de risotto van pasta-schelpjes met kabeljauw

Snij de uiteinden van de courgettes. Was de courgettes, droog ze en rasp ze grof. Doe ze in een slakom, zout ze lichtjes en besproei ze met citroensap. Hou opzij.
Snij de peterselie fijn. Hou opzij.

Verwarm de visfumet in een kookpot. Snij de kabeljauwrug in vier stukken en leg ze in de kokende fumet. Laat 5 à 6 minuten koken en hou afgedekt op een bord opzij.
De fumet gebruiken we om de pasta op de wijze van een risotto te koken.

Schil en versnipper de ui.

Verwarm een kookpot met wat olijfolie en laat de ui er gedurende 2 à 3 minuten in fruiten. Regelmatig roeren. Doe dan de pastaschelpjes erbij. Goed roeren zodat ze goed in de olijfolie zitten.

Blus met de witte wijn. Roer goed zodat de pasta-schelpjes de wijn goed kunnen absorberen.

Doe dan een goede scheut van de fumet erbij. Vervolgens, zoals bij een gewone risotto met rijst, voegt u er beetje bij beetje opnieuw (vis)bouillon bij totdat de pasta-schelpjes al dente gekookt zijn.

Wanneer de pasta-schelpjes al dente zijn, doet u er de geraspte courgettes bij. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Roer ook de fijngesneden peterselie eronder.

Haal dan de graten uit de stukken kabeljauw.

Dien de risotto van pasta-schelpjes op een voorverwarmd bord op en dresseer de gepocheerde kabeljauw erbovenop.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2016
Origineel artikel geschreven door op 27/08/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Pasta: voor een complete maaltijd en een goed humeur

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie