• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Risotto met rode uien en gedroogde ham

Risotto met rode uien en gedroogde ham
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 grote rode uien
1 snee gedroogde ham van 100 gram
1 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
160 tot 200 g arboriorijst
1 glas witte wijn
zout, peper

Bereiding van risotto met rode uien en gedroogde ham

Schil de uien en snij ze in grote stukken. Doe ze samen met 1 of 2 lepels water in een kookpot. Bestrooi met peper en zout. Laat 15 tot 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot ze zacht zijn.
Verwijder het vet van de ham en snij ze in blokjes. Doe ze in de pot bij de gefruite uien.

Breng 1/2 liter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
Verhit de olie in een kookpot. Doe de rijst erin. Meng goed en laat op een matig vuur stoven tot de rijst glanzend is.
Doe de wijn erbij en wacht tot die volledig door de rijst is opgenomen.

Giet er dan beetje bij beetje de bouillon bij en wacht elke keer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo'n 18 tot 20 minuten tot hij gaar is.
Voeg de uien en de ham bij de risotto. Breng op smaak met peper en meng voorzichtig.

Dresseer de risotto met rode uien en gedroogde ham op een voorverwarmde schotel.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 19/01/2015
Origineel artikel geschreven door op 05/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier MAKKELIJKE EN ECONOMISCHE GERECHTEN !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie