• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Rijstsalade op zijn Marokkaans

Rijstsalade op zijn Marokkaans
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten picknick 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

250 gram rijst
1 blikje maïs
3 middelgrote witte uien
1 bosje bieslook
1 potje yoghurt
4 eetlepels lichte room
1 citroen
100 gram rozijnen
4 mespunten gemalen komijn
4 mespunten kaneelpoeder
zout
peper

Bereiding van rijstsalade op zijn Marokkaans

Kook de rijst gaar in water met wat zout. Giet het overtollige water weg en spoel de rijst in koud water. Doe hem in een grote slakom.
Laat de maïs uitlekken en voeg hem bij de rijst.

Pel en hak de uien fijn. Was en versnipper het bieslook. Meng deze ingrediënten onder de rijst en zet koel weg.
Maak een sausje met de yoghurt, de room, het sap van de citroen, de komijn en de kaneel. Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg.

Doe de rozijnen net voor het opdienen bij de salade en schep er het sausje voorzichtig door. Dien koel op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2014
Origineel artikel geschreven door op 14/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een picknickmand vol lekkers

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie