• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Rijst met saffraan en tomaat

Rijst met saffraan en tomaat
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
5 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

100 gr rijst
1/2 blokje gevogeltebouillon
1 dosis saffraan
3 soeplepels diepgevroren uien
1 koffielepel olijfolie
2 tomaten
2 takjes peterselie
zout
peper

Bereiding voor Rijst met saffraan en tomaat

Breng 50 cl water aan de kook met een half tabletje gevogeltebouillon en de saffraan. In een steelpan laat je de diepgevroren uien garen met een koffielepel olie.

Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorzichtig worden.

Doe de gevogeltebouillon erbij. Breng aan de kook en laat verder koken op een rustig vuurtje gedurende 15 à 20 minuten (controleer de kooktijd op de verpakking).

Terwijl u de rijst kookt, wast u de tomaten, haalt u het steeltje weg en snijd u ze in kleine kwartjes. Neem de blaadjes van de peterselie.

Wanneer de rijst is gekookt, breng je deze beetje op smaak. Voeg de kwartjes tomaat en de blaadjes peterselie toe en meng voorzichtig.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/02/2013
Origineel artikel geschreven door op 24/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gerechten met een gekruid tintje

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie