• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Rijst met kokosmelk en appelgelei

Rijst met kokosmelk en appelgelei
Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.
Type:
desserts 

Ingrediënten voor twee personen


Appelgelei: 4 eetlepels
Kardemom in poeder: 1 snuifje
Rijst rond : 80 g
Kokosmelk: 1 doos (40 cl)
Halfvolle melk: 10 cl (1 glas)
Vanille: 1 stokje
Gekonfijte kersen: 4 

De bereiding


Tijd: 20 minuten + koelkast: 1 uur
Warm de appelgelei op in een pannetje, samen met de kardemom. Zodra hij is gesmolten, giet u hem in vier schaaltjes, die u in de koelkast plaatst.
Meng de twee soorten melk door elkaar en warm ze op met een opengesneden en afgekrabd vanillestokje. Zodra ze koken, strooit u er de rijst in. Meng het geheel, zet het vuur wat lager en laat gedurende vijftien tot twintig minuten koken. Roer geregeld om.
Voeg op het einde de suiker toe. Goed mengen.
Haal het vanillestokje eruit. Laat de rijst afkoelen en verdeel hem over de schaaltjes. Zet ze opnieuw minstens dertig minuten in de koelkast. Werk af met een gekonfijt kersje.

Artikel gepubliceerd door op 12/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming