• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Ricottataart

Ricottataart
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 kleine preis
1 soeplepel olijfolie
1 bosje kervel
2 eieren
250gr ricotta
1 soeplepel balsamicoazijn
halfvolle melk
5 blaadjes bladerdeeg
1 à 2 soeplepels geplette amandelen
zout, peper

Bereiding voor ricottataart

Ontblader de prei, was ze en snij in kleine rondjes.

Zet uw vuur op 180°C.

Warm een kookpot op met olijfolie en kook de prei op een middelmatig vuur gedurende 3 à 4 minuten. Lichtjes zouten en peper toevoegen.

Snij de kervelblaadjes fijn.

Doe de prei in een kom. Voeg vervolgens  de kervel, eieren, de ricotta en de balsamico toe en meng iedere keer. Verdun de bereiding eventueel met een beetje melk.

Smeer de blaadjes bladerdeeg in met een druppel olijfolie en leg ze op elkaar in de taartvorm.

Doe de bereiding erover.

Doe de amandelen erover en zet in de oven voor ongeveer 25 min. Warm serveren!

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 19/09/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zet eens een gezouten taart op het menu !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie