• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Rauwkostsalade met gedroogde vruchten en munt

Rauwkostsalade met gedroogde vruchten en munt
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten picknick 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

100 g rozijnen
4 worteltjes
1 bussel radijsjes
1/2 stengel bleekselder
1 bussel verse munt
1 citroen
2 potjes Bulgaarse yoghurt

Zout, peper

Bereiding van de rauwkostsalade met gedroogde vruchten en munt



Laat de rozijnen in wat warm water zwellen.

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes.

Was de selderij, bewaar de kleine malse blaadjes. Schil de draden weg en snijd hem in korte stukjes.

Schil en rasp de wortelen.

Haal de blaadjes van de muntstengels en hak 3/4 ervan fijn.

Doe de yoghurt met het citroensap, het zout en de peper in een schaal en klop het geheel onder elkaar.

Doe de worteltjes, selderij, gehakte muntblaadjes en de helft van de uitgelekte rozijnen in een slakom en meng het geheel met de yoghurtsaus.

Serveer de salade vervolgens in het midden van een groot rond bord. Strooi de rest van de rozijnen erover en verdeel de radijsjes eromheen.

Artikel gepubliceerd door op 11/06/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een geïmproviseerde maaltijd? Denk aan slaatjes!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming