• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Ragout van rode bonen

Ragout van rode bonen
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten
300 gram rode bonen
200 gram mager spek
1/2 fles rode wijn
1 takje tijm
1/2 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
30 gram ganzenvet
1 koffielepel bloem

Neem een stevige pot en doe er de bonen in, samen met het spek, de kruiden en de rode wijn. Giet er ruim water bij. De rode bonen moeten een heel eind onder staan.
Breng aan de kook en draai het vuur lager zogauw het kookpunt bereikt is. Doe het deksel op de pot en laat 2 uur op een zacht vuur voortpruttelen (30 minuten in een snelkookpan).
Haal de bonen uit de pot, zodra ze gaar zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit, giet ze dus niet door een zeef. Op die manier behouden ze nog iets van hun kookvocht. Doe ze in een andere braadpan.
Snij het spek in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een pan en bak het spek erin. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en doe het bij de bonen.
Doe het ganzenvet in een bord en werk er met een vork de bloem door tot u een mooi homogeen mengsel krijgt (een zogeheten " beurre manié ").
Zet de braadpan op een heel zacht vuur en doe er dit mengsel bij. Roer intussen goed met een houten lepel zodat u een mooi gebonden saus krijgt. Breng eventueel verder op smaak.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie