• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    11 mening
  • Commentaren (0)

Quiche van zalm met broccoli

Quiche van zalm met broccoli
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten picknick 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 rol korstdeeg
1 broccoli
300 g zalm
1 bosje bieslook
3 eieren
10 cl room
1 eetlepel mosterd
30 g geraspte kaas
zout
versgemalen peper

Bereiding voor quiche van zalm met broccoli



Leg het deeg in een taartvorm, druk goed aan en prik er met een vork wat gaatjes in. Leg er een laagje pitten of knikkers op en bak het deeg 45 minuten op 180°C.
Snij de onderkant van de broccoliroosjes weg en was de roosjes. Hou de steeltjes voor een soep.
Kook ze 5 minuten in kokend water en laat uitlekken.
Verwijden alle graten uit de zalm en snij de vis in stukken.
Snipper het bieslook.
Klop in een kom de eieren op samen met de room. Voeg het bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de taartvorm afkoelen en smeer de bodem in met mosterd zo gauw die lauw is. Verdeel de broccoliroosjes en de zalm erover en giet er dan het ei- en roommengsel over. Bestrooi met de kaas.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Dien heet op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 09/10/2012
Origineel artikel geschreven door op 09/03/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Het broccoliseizoen is begonnen!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming