• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Quiche met tomaat en mozzarella

Quiche met tomaat en mozzarella
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1 bol mozarella di buffala
4 middelgrote tomaten
2 of 3 takjes tijm of rozemarijn
zout
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van de quiche met tomaat en mozzarella

Maak het deeg klaar.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de melk los in een kom. Snij de mozzarella doormidden en snij één helft in kleine dobbelsteentjes. Doe die bij het ei- en melkmengsel. Kruid met een klein beetje zout.

Rol het deeg uit in de vorm en giet er de inhoud van de kom in. Zet 10 minuten in de oven.

Was intussen de tomaten en droog ze. Snij ze doormidden en druk met uw handen het vocht en de zaadjes van elke helft uit. Strooi er binnenin wat tijm of rozemarijn in.

Haal de quiche uit de oven en verdeel de tomaten erover. Leg de kant met het vruchtvlees op de quiche en druk ze wat aan.

Snij de rest van de mozzarella in dunne schijfjes en leg die op de tomaten.

Zet nog eens in de oven, dit keer ongeveer twintig minuten.

Haal uit de oven en bestrooi royaal met peper. Werk af met wat fleur de sel.

 

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 25/03/2014
Origineel artikel geschreven door op 29/09/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Recepten voor de lunchpauze

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming