• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Quiche met asperge en zalm

Quiche met asperge en zalm
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
2 bosjes groene asperges
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1 bosje bieslook
1 pak gerookte zalm in blokjes

Bereiding voor quiche van asperge en zalm



Maak het deeg klaar.
Schil de asperges en was ze. Snij de koppen af op 10 cm lengte. Bind ze samen met keukengaren en kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Hou de onderkant van de asperges voor soep. Laat de aspergekoppen uitlekken op een schone handdoek.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren samen met de melk los in een kom. Hak al het bieslook fijn en doe de helft ervan bij het eimengsel. Doe er ook de zalmblokjes bij. Doe er een klein beetje zout bij, peper en meng goed.
Rol het kruimeldeeg uit in de vorm. Verdeel de aspergekoppen over de bodem en giet er dan de inhoud van de kom over.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Strooi er net voor het opdienen de rest van het bieslook op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 24/04/2012
Origineel artikel geschreven door op 29/09/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lekkere asperges in de lente...

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming