• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Puree van aubergines

Puree van aubergines
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
60 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

3 aubergines
3 teentjes look
1/2 bosje peterselie
100 g broodkruim
3 eetlepels olijfolie
1 potje yoghurt natuur
zout
versgemalen peper

Bereiding van de puree van aubergines

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de aubergines doormidden, leg ze op een ovenplaat en laat ze 30 tot 40 minuten bakken.

Pel de teentjes look en hak ze grof.

Was de peterselie, dep of zwier hem droog, stroop de blaadjes af en hak ze fijn.

Laat de aubergines wat afkoelen en hol ze dan volledig uit met een lepel. Doe het vruchtblees in een blender, samen met de peterselie en de look.
Doe het broodkruim erbij.

Giet de olijfolie en de yoghurt erbij en mix tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout en peper en zet tot net voor het opdienen in de koelkast.
Geef er kleine sneetjes volkorenbrood of brood met geroosterde granen bij.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 24/09/2013
Origineel artikel geschreven door op 22/07/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Aubergine: hoe bereid je ze?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie