• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Pudding met oranjebloesem

Pudding met oranjebloesem
Voor 2 personen. Voorbereiding: 5 minuten. Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.
Type:
desserts 

Groene appel met kruiden: ingrediënten


50 g rozijnen
30 g gepelde hazelnoten
30 g pijnboompitten
2 eetlepels room
2 eetlepels fijne suiker
1 vanillepeul
10 druppels extract van bittere amandel
1 koffielepel kaneel
6 zure appels (Granny Smith)
geraspte muskaatnoot (2 stevige raspbewegingen)
2 mespunten vijfkruidenpoeder

Bereiding van groene appel met kruiden


Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
Doe de rozijnen in een grote kom, samen met de geplette hazelnoten, de pijnboompitten, de room en de suiker. Doe er ook de vanillezaadjes bij (open de peul met een mesje in de lengterichting en schraap de inhoud uit boven de kom), het amandelextract, de kaneel en de helft van de geraspte nootmuskaat. Meng alles goed.
Veeg de appels schoon, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis en ook wat van het vruchtvlees. Leg de helften op een schotel. Vul met een lepeltje de holten op met het kruidenmengsel. Bestrooi met de rest van de muskaatnoot en het vijfkruidenpoeder en zet 20 minuten in de oven.
Dien op in de schotel en geef er apart vanille-ijs bij. Iedereen kan een of twee bollen ijs op zijn appel leggen.

Artikel gepubliceerd door op 16/11/2010

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie