• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Pompoentaart met emmentaler

Pompoentaart met emmentaler
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 gr taartdeeg
1 groot stuk pompoen (1,5 kg ongeveer)
2 soeplepels olijfolie
2 eieren
150 gr geraspte emmentaler
2 soeplepels verse room
nootmuskaat
zout, peper

Bereiding van pompoentaart met emmental

Bereid het taartdeeg.

Verwarm de oven voor op 210°c.

Verdeel het deeg over een taartvorm met anti-aanbaklaag. Maak gaatjes in de bodem met een vork, en lege er aluminiumfolie op.

Zet 15 minuten in de oven.

Neem het vruchtvlees van de pompoen, doe de granen weg en snij in kubusjes.

In een kookpot warmt u 2 soeplepels olijfolie op, doe de stukken pompoen erin en laat koken zodat het sap van de pompoen verdwijnt.

Haal de pot dan van het vuur. Klop de eieren in een kom en doe ze ook in de pot. Goed roeren. Doe dan de helft van de geraspte emmentaler en de verse room erbij. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Doe deze bereiding op de taartbodem. Goed erover strijken en de rest van de emmentaler erover strooien.

Zet de taart nog 20 min in de oven, tot ze goed bruin is geworden.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2014
Origineel artikel geschreven door op 27/11/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Maak eens iets lekkers met kaas !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie