• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Pizza met spinazie en roquefort

Pizza met spinazie en roquefort
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

350 g pizzadeeg
600 g spinazie
1 eetlepel olijfolie
100 g roquefort
40 g pijnappelpitten
zout
versgemalen peper

Bereiding van de pizza met spinazie en roquefort

Maak het pizzadeeg klaar.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Was de spinazie, zwier hem droog en snij de harde stelen weg. Hak de spinazie grof met een groot mes. Verhit de olie in een braadpan met hoge rand of een braadpot en doe er de spinazie al roerend en beetje bij beetje bij. Doe er telkens als de spinazie slinkt de volgende portie bij. Blijf roeren tot al de spinazie lichtjes aangestoofd is.
Snij de roquefort in stukken en doe de kaas bij de spinazie. Roer en haal de pan van het vuur.
Spreid het deeg met de handen uit in een met een kwastje ingevette vorm of op een ovenplaat. Verdeel de spinazie met kaas er gelijkmatig over. Blijf 1 cm van de rand. Zet 20 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven. Strooi de pijnappelpitten erover en zet nog eens 5 minuten in de oven.
Dien heet op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2016
Origineel artikel geschreven door op 20/04/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Pizzarecepten voor de voetbalavonden

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie