• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Pikante rauwe koolvis met limoen

Pikante rauwe koolvis met limoen

Een licht gerecht want het is bereid met weinig vet, en helemaal niet moeilijk om klaar te maken . Smakelijk!

Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram koolvisfilet
4 trostomaten
1 witte ui
2 teentjes look
20 radijsjes
½ rood pepertje
4 limoenen
enkele takjes koriander
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Het recept

Snij de koolvisfilet in blokjes. Doe ze in een slakom en strooi er een beetje zout over. Bestrooi overvloedig met peper en meng goed.
Dompel de trostomaten 20 seconden in kokend water en ontvel ze. Verwijder alle pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet weg.
Pel de ui en de look en hak ze fijn.
Maak de radijzen schoon, was ze en snij ze in dunne schijfjes.
Hak een ½ rood pepertje fijn.
Pers de limoenen uit. Stroop enkele blaadjes koriander van de takjes.
Doe de ui, de look, het pepertje, de radijzen en de helft van de tomaten bij de vis in de slakom. Meng alles goed. Giet het limoensap en de olie erbij.
Meng, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de rest van de tomaten op de visschotel. Zet die ten minste 30 minuten in de koelkast. Het gerecht moet door en door koud zijn. Leg er net voor het opdienen de korianderblaadjes op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 04/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Carpaccio in alle kleuren

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming