• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Picknicks en eten op het gras

Picknicks en eten op het gras
Tijdens een weekje vakantie, een snipperdag of een lang weekend komt vaak het idee van een smaakvolle en lichte picknick opborrelen, waarbij men dan op het gras de maaltijd nuttigt. Iedereen kan zelf uitzoeken wat hij lekker vindt. Het woord "picknick" dateert van 1720 en is afkomstig van het Frans (pique-nique). Het is een samenstelling van het werkwoord "piquer" (pakken) en het woord "nique", wat toen "prul" betekende.
Type:
voorgerechten hoofdgerechten desserts dranken picknick 

Nuttige voorwerpen en gerei

Een koelbox of één of meer manden met koelelementen. Literflessen water die in de diepvries werden gestopt, kunnen de koelelementen vervangen. Kartonnen borden en glazen. Normaal of plastic bestek. Tafellaken. Minstens één mes dat goed snijdt, zoals een Zwitsers mes. Een kurkentrekker (tenzij u een Zwitsers mes heeft). Keukenpapier. Een vuilniszak voor het afval of verschillende plastic zakken. Een zakje met verzorgingsproducten.

Salades

Bereid ze bij voorkeur op het laatste moment of bereid de verschillende ingrediënten de avond voordien en meng ze op het laatste moment in de plastic doos. Doe de saus in elk geval in een hermetisch afgesloten bekertje. Alle onderstaande recepten zijn bedoeld voor 4 tot 6 personen. Venkel met roquefort Ingrediënten Venkel: 4 knollen Roquefort: 100 g Was de venkelknollen en snipper ze fijn. Verbrokkel de roquefort met een vork en meng hem met de venkelreepjes. Saus: Olijfolie en citroen. Kleurrijke pastasalade Ingrediënten Gekleurde pasta: 250 g Tomaten: 3 Rode paprika: 1 Gele paprika: 1 Groene paprika: 1 Look: 2 teentjes Zwarte olijven Basilicum Kook de pasta in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Maak de tomaten schoon, verwijder de pitjes en snij ze in stukken. Maak de paprika's schoon en snij ze in heel fijne reepjes. Schil en hak de look. Meng al deze ingrediënten op het allerlaatste moment. Voeg de zwarte olijven en versnipperde basilicum toe. Saus: olijfolie. Aardappelsalade met gerookte zalm Ingrediënten Stukjes gerookte zalm: 2 pakjes Middelgrote aardappelen: 6 Diepvrieserwtjes: 1 pakje Bieslook Kook de aardappelen in hun schil. Schil ze en snij ze in schijfjes. Kook de erwtjes en zorg ervoor dat ze nog wat knapperig blijven. Snij het bieslook fijn Meng de aardappelen en erwtjes met de stukjes gerookte zalm. Voeg het bieslook toe. Besprenkel met wat olijfolie en voeg wat zout en peper toe.

Artikel gepubliceerd door op 23/08/2005

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie