• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Peren met witte wijn

Peren met witte wijn
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Peren: 2
Witte wijn: 3 glazen
Citroen: 1/2
Zoetstof in poedervorm
Steranijs: 1
Kaneel: 1 koffielepel
Gemalen peper: 1 koffielepel

Bereiding voor peren met witte wijn


Schil de peren, maar verwijder de steel niet. Leg ze in een pan en voeg er de wijn, het sap van ½ citroen, de zoetstof en de kruiden aan toe.
Laat ze gedurende 15 à 20 minuten pruttelen.
Haal ze van het vuur en leg ze in een schaal. Laat vervolgens het sap inkoken tot het mooi gebonden is (ongeveer 5 à 7 minuten), en giet het over de peren.
U kunt dit gerecht lauw of koud serveren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/03/2012
Origineel artikel geschreven door op 11/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Recepten om cholesterol tegen te gaan

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming