• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Pasteitjes van emmentaler met truffel

Pasteitjes van emmentaler met truffel
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 vel brickdeeg
30 gram emmentaler
1 kleine truffel (20 tot 30 gram)
4 takjes bieslook
olijfolie

Bereiding van Pasteitjes van emmentaler met truffel 

Verhit de oven voor op 180°C (gasstand 6-7).
Leg het vel brickdeeg open en snij het vel doormidden.
Snij de emmentaler in fijne stukjes. Snij de truffel in flinterdunne schijfjes.
Verdeel de kaas en de truffel over de twee stukken brickvel. Let erop dat alles mooi in het midden ligt. Rol het brickdeeg dan op. Bind rond de uiteinden een takje bieslook en span voorzichtig aan zodat het deeg goed dicht is.
Vet de pasteitjes met een kwastje in met de olie. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8 tot 10 minuten in de oven, tot ze mooi bruin worden. Haal uit de oven en dien meteen op.
U kunt de hapjes ook vooraf klaarmaken en ze net voor het opdienen in de oven steken.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 26/11/2013
Origineel artikel geschreven door op 30/12/2008

Dit recept maakt deel uit van het dossier Sint-Valentijnsrecepten: recepten voor koppeltjes

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie