• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Pastasalade met garnalen en citrusvruchten

Pastasalade met garnalen en citrusvruchten
Voor:
8 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 g pasta naar keuze
2 sinaasappelen
1 pompelmoes
1 komkommer
1 witte ui
5 cm verse gember
1 bosje bieslook
300 g gepelde garnalen
sap van 2 citroenen
1 dessertlepel mosterd
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van Pastasalade met garnalen en citrusvruchten

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten kokend water en giet af onder koud stromend water. Doe de pasta in een slakom.
Schil de sinaasappelen en de pompelmoes à vif (tot op het vruchtvlees). Werk boven een kom om het sap op te vangen.
Schil de komkommer en snij hem in kleine dobbelsteentjes. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes. Schil de gember en rasp hem. Versnipper het bieslook.
Doe alles in de kom bij de pasta en meng. Doe er de garnalen en de in partjes verdeelde citrusvruchten bij en meng opnieuw.
Los de mosterd op in het opgevangen sap van de citrusvruchten en doe er dan het sap van de citroenen en de olijfolie bij. Klop stevig op met een garde en breng om smaak met zout en peper.
Giet de saus over de pasta. Dien goed koel op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 18/10/2016
Origineel artikel geschreven door op 25/05/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zetmeelhoudende producten op het menu !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming