• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Parmentier van vis

Parmentier van vis

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

Aardappelen: 1 kg
Fijngehakt bieslook: 1 bos
Fijngehakte peterselie: ½ bos
Verse visfilets: 300 g
Gerookte forelfilets: 300 g
Limoen: 1
Lichte room: 25 cl
Boter: 40 g
,

Bereiding van de parmentier van vis

 

Kook de aardappelen in hun schil in zout water. 

Hak het bieslook en de peterselie fijn.

Leg de twee verse visfilets in borrelend zout water en haal ze eruit zodra het water begint te koken. Laat ze uitlekken op absorberend papier.

Snij de filets in stukken en leg ze in een terrine. Rasp het citroenschilletje en voeg het bij het gerecht, net als de jus, de helft van de room en het bieslook. Meng alles goed dooreen.

Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).

Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en haal ze door de pureestamper. Voeg er de boter aan toe, meng ze met de puree en doe er vervolgens de rest van de room en de peterselie bij. Strooi er peper en zout op.

Doe de helft van de puree in een ovenschotel, doe er de visbereiding bij en bedek de schotel met de rest van de puree. Strijk het oppervlak mooi glad en stop het gerecht ongeveer 10 minuten in de oven.

Serveer het warm of lauw.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016
Origineel artikel geschreven door op 10/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Forel: betaalbaar en heel gezond!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming