• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    4 mening
  • Commentaren (0)

Pannenkoekendeeg

Pannenkoekendeeg
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

125 gram bloem
2 eieren
250 cl melk
1 mespuntje zout
olijfolie

Bereiding voor pannenkoekendeeg

Doe de bloem in een grote kom.
Breek de eieren en doe ze erbij. Giet de melk er al kloppend beetje bij beetje bij. Klop zolang tot het beslag mooi glad is en maak brede ronde bewegingen. Doe er op het eind het zout bij en roer opnieuw.
Laat het beslag 1 uur rusten.
Giet een beetje olie in een schoteltje.
Verhit een antikleefpan.
Neem een kwastje (of wat keukenpapier) en drenk het even in de olie. Vet daarmee de pan in.
Wacht tot de pan heel heet is en giet er dan een halve soeplepel van het beslag in. Ga heen en weer met de pan om het beslag over de hele bodem te verdelen.
Bak de pannenkoek 1 tot 2 minuten aan weerskanten. Draai ze met een spatel of gooi ze om in de lucht.
Leg de pannenkoek op een schotel en houd die warm au bain-marie.
Doe zo voort tot al het beslag is opgebruikt.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2015
Origineel artikel geschreven door op 18/02/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Heerlijke pannenkoeken

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie