• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Pannenkoeken met asperges

Pannenkoeken met asperges
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
25 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

500 gr pannenkoekendeeg
1 bussel groene asperges
1 zakje gerookte zalm
1 soeplepel verse room
zout, versgemalen peper

Bereiding voor pannenkoeken met asperges

Maak het pannenkoekenbeslag klaar.

Breng een grote pot water aan de kook en doe er wat zout in.

Borstel de asperges even en was ze. Maak er twee of drie bussels van (bind ze samen met keukengaren) en kook ze 10 minuten in het water.
Giet af.

Snij de kopjes af op ongeveer 10 cm van de top en hou ze warm.
Snij de onderkant in kleine stukjes en mix ze samen met de kervel en de room.

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Hou deze mousseline warm.

Bak de pannenkoeken. Doe systematisch op één helft van de pannenkoek een of twee eetlepels mousseline en een of twee aspergekoppen. Laat de koppen er een beetje uitsteken. Vouw de pannenkoek dicht en leg op een schotel.

Hou de schotel tijdens de hele bereiding warm. Geef tot slot nog een goede draai aan de pepermolen en dien op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 30/04/2013
Origineel artikel geschreven door op 03/05/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lekkere asperges in de lente...

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming