• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Omelet van tomaten met basilicum

Omelet van tomaten met basilicum
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 tomaten
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
4 eieren
1 eetlepel parmezaanse kaas
2 eetlepele olijfolie
zout
peper

Bereiding van omelet van tomaten met basilicum

Verwarm de oven op 200° Celsius (gasoven 7/8). Snij de tomaten doormidden en haal er de pitjes uit. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was het bosje basilicum en haal er de blaadjes af. Doe de helft van de blaadjes in de blender en mix ze met de olie, zout en peper. Snipper de andere helft van de blaadjes fijn en hou ze opzij.
Leg de tomaten in een ovenschaal en giet er het basilicummengsel over. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Klop de eieren los met de kaas en de rest van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Vet de braadpan in met wat olie en bak de omelet naar eigen keuze min of meer smeuïg. Plooi de omelet dicht en laat ze op een schotel glijden. Schik de tomaten eromheen.

Artikel gepubliceerd door op 11/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier En als we nu eens een eitje klaarmaakten?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming