• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Nougat glacé met chocolade

Nougat glacé met chocolade
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
15 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

25 cl verse room
75 gr zwarte chocolade
1 soeplepel honing
25 gr suiker
3 eiwitten
1 koffielepel kaneelpoeder
1 soeplepel sesamzaadjes
verse munt
1 bakje frambozen
Coulis van aardbeien

Bereiding van Nougat glacé met chocolade

Zet een saladier in de koelkast zodat deze dezelfde temperatuur heeft als de room.

Zet het daarna in een saladier met ijsblokjes.

Doe de room erin en klop ze om ze te laten stijgen. Zet dan aan de kant.

Snij de chocolade in hele kleine stukjes of rasp ze. Doe ze in een kom en laat smelten in de bain-marie of in de microgolf.

In een kleine kookpot doet u de honing en de suiker en laat ze zachtjes koken op een zacht vuurtje.

Terwijl klopt u het eiwit met een mespuntje zout.

Wanneer het goed vast is verhoog je het vuur onder de mengeling van suiker en honing en laat het goed doorkoken gedurende een minuut. Giet het daarna bij het eiwit en klop het samen.

Voeg het kaneel toe en goed mengelen.

Doe dan beetje bij beetje de helft van de opgelklopte room bij de gesmolten chocolade.

Goed opkloppen en giet de mengeling bij het gesuikerd eiwit. Voeg de sesamzaadjes toe en meng.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2015
Origineel artikel geschreven door op 19/04/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een feestelijk menu voor Pasen !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Ijsjes, sorbets, g...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie