Napolitaanse courgettes

Napolitaanse courgettes
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Courgettes : 8
Ei : 1
Gehakt : 125 g
Ontvette gerookte ham : 75g
Mozzarella : 75 g
Tomatenconcentraat : 2 soeplepels
Geraspte parmezaan : 30 g
Olijfolie
Zout, versgemalen peper

Bereiding van de Napolitaanse courgettes

Was de courgettes en snij ze in fijne sneden.

Kluts het ei en meng het onder de courgettes zodat de sneden er goed mee bedekt zijn.

Warm in een braadpan een soeplepel olijfolie op en laat goudbruin worden. Braad het vlees hierin.

Snij de ham en de mozarella in kleine blokjes, doe ze onder het vlees.

Leg dan op een bord laagje courgettes en bedek met de mengeling van gehakt, kaas en ham. Leng het tomatenconcentraat aan met een glas water en doe de helft ervan erop.

Leg daarop een een nieuw laagje courgettes.

Overgiet met de rest van het tomatenconcentraat en strooi de geraspte parmezaan erop.

Laat in de oven gratineren gedurende 15 à 20 minuten.

Artikel gepubliceerd door op 21/03/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier De italiaanse keuken!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de wellington
Napolitaanse courgettes
Door wellington 19/10/11 - 12.17
Op de afbeelding staan aubergines, geen courgetten!!
Avatar de Sandrina
Napolitaanse courgettes
Door Sandrina 06/10/11 - 14.40
En verse tomaten i.p.v. tomatenconcentraat...
Avatar de Zorah
Napolitaanse courgettes
Door Zorah 24/03/11 - 19.13
op de foto staan duidelijk AUBERGINES ipv courgettes! Hallo?!?
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming