• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Nage van meloen met kruiden

Nage van meloen met kruiden
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 onbespoten citroen
3 centimeter verse gember
1 kaneelstaafje
1 vanillepeul
2 kruidnagels
1 fles halfzoete witte wijn
2 meloenen
1 takje basilicum

Bereiding van nage van meloen met kruiden



Schil de citroen met een dunschiller. Snij de schil in lange, dunne reepjes.
Schil de gember en hak hem heel fijn. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden.
Giet de wijn in een kookpot. Doe er de citroenreepjes bij, het kaneelstaafje, de gember, de vanillepeul en de twee kruidnagels. Breng de wijn aan de kook en laat alles 5 minuten net tegen het kookpunt aan sudderen.
Snij de meloenen in vieren. Schil ze en haal er de pitten uit. Snij het vruchtvlees in grote blokjes en doe ze in de wijn. Laat nog eens 5 minuten sudderen.
Giet alles in een slakom, laat afkoelen en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast.
Verdeel de meloen en het kookvocht over vier schaaltjes en versier met het basilicum.
Dien goed koud op.

Dit gerecht kan ook zonder alcohol worden gemaakt. Vervang in dat geval de wijn door eenzelfde hoeveelheid muntthee.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012
Origineel artikel geschreven door op 25/06/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Meloen : voorgerecht of dessert ?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming