• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Mousse van citroen

Mousse van citroen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Ingrediënten:

3 eieren
1 eiwit
3 onbespoten citroenen
2 eetlepels maïszetmeel
4 eetlepels fijne suiker
zout
munt

Bereiding van de mousse van citroen

Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Doe de eiwitten in een slakom en doe daar het extra eiwit bij. Doe de dooiers meteen in een steelpan.

Was de citroenen grondig. Rasp de schil van één citroen en voeg ze toe in de pan.
Pers alle citroenen uit en giet het sap ook in de steelpan.

Los het maïszetmeel op in een glas water en doe dat samen met de helft van de suiker in de steelpan.
Verwarm langzaam en laat het mengsel onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten indikken. Zorg ervoor dat het niet kookt.

Giet de ingedikte bereiding in een tweede slakom. Doe de rest van de suiker erbij en meng goed.

Klop het eiwit op. Doe er op voorhand 1 mespunt zout in.
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de afgekoelde bereiding.
Giet de mousse in coupes.

Zet ze minstens 2 uur in de koelkast en haal ze er net voor het opdienen uit. Versier met enkele plukjes munt.

Artikel gepubliceerd door op 24/02/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zeste en ander lekkers van citrusvruchten in uw desserten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie