• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Mosselen met curry

Mosselen met curry
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

3 kilo mosselen
1/2 bosje platte peterselie
15 cl witte wijn
3 eetlepels room
1 koffielepel currypoeder
1 mespunt cayennepeper
zout

Bereiding voor mosselen met curry



Maak de mosselen goed schoon.

Hak de peterselieblaadjes klein.

Doe de mosselen in een kookpot. Giet de wijn erbij en kook de mosselen tot ze opengaan. Schud ze intussen geregeld op of roer met een grote houten lepel in de mosselen.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pot zodra ze opengaan en doe ze in een grote kom. Haal ongeveer de helft ervan uit de schelp en hou ze warm.

Leg een papieren koffiefilter in een puntzeef, zet de zeef op een steelpan en filter het kookvocht van de mosselen.

Zet de pan op het vuur en breng het kookvocht net niet aan de kook. Doe er eerst de room bij, dan het currypoeder en als laatste de cayennepeper. Roer goed.
Doe de fijngehakte peterselie erbij.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de saus over de mosselen en dien meteen op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2013
Origineel artikel geschreven door op 28/07/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gerechten met een gekruid tintje

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie