• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Mesclun met langoustines

Mesclun met langoustines
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

12 langoustines
200 gr mesclun
2 trosjes witte druiven
1 soeplepel olijfolie
1 citroen
1 soeplepel balsamico-azijn
zout, peper

Bereiding voor mesclun met langoustines

verwarm een kookpot met gezouten water. Wanneer het water kookt, doet u de langoustines erin en laat gedurende 2 à 3 minuten koken vanaf het moment dat het water kookt. Laat ze dan uitlekken en lauw worden. Pel ze.

Giet de helft van het kooksap weg en leg de hoodjes en lijfjes in de kookpot. Laat wegkoken gedurende 10 à 15 minuten op een goed vuurtje.

Tegelijkertijd wast u de mesclun en wringt ze uit. Was en ontpit dan de druiven.

In een slakom giet u een soeplepel olijfolie, een soeplepel balsamicoazijn en het citroensap. Voeg twee lepels sap van de langoustines toe. Roer, proef en breng op smaak met peper en zout.

Doe de mesclun en de druivenpitjes in de slakom. Roer goed.

Serveer de salade op een bord en dresseer de langoustines erop.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/10/2016
Origineel artikel geschreven door op 04/12/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier De langoustine aan het feest !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie