• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Meloenglaasjes met balsamico

Meloenglaasjes met balsamico
Voor:
8 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

3 meloenen
1/2 bosje kervel
4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn
1 of 2 citroenen
zout
versgemalen peper

Bereiding van meloenglaasjes met balsamico



Snij de meloenen doormidden en verwijder alle zaadjes.
Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes of hol de meloenen uit met een meloenlepeltje en doe alles in een schotel.
Stroop de kervelblaadjes af en hak ze grof. Doe ze bij de meloen.
Giet er 4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn (of meer als de hoeveelheid meloen groter is) en het citroensap erover. Roer tot alle stukjes goed doordrenkt zijn met de marinade.
Zet de schotel 2 of 3 uur in de koelkast om te laten trekken.
Verdeel de meloen over de glaasjes. Proef de marinade en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet over de meloen. Dien goed koel op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012
Origineel artikel geschreven door op 22/07/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Meloen : voorgerecht of dessert ?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming