• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Lotte met cantharellen

Lotte met cantharellen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

800 gr lotte
5 sjalotjes
20 cl wite wijn
300 gr cantharellen
1 koffielepel olijfolie
1 soeplepel verse room
zout, peper

Bereiding van lotte met cantharellen

Verwarm de oven op 210°C. Voeg zout en peper toe aan de lotte. Schil en versnipper de 4 sjalotjes. Leg ze op een schotel die de oven ingaat. Leg de lotte erop. Giet er 20 cl witte wijn over. Zet in de oven voor 30 min en giet er regelmatig wat water over tijdens het bakken. Haal de vis eruit na 15 minuten.

Maak de cantharellen proper. Warm een pan op met wat olijfolie en laat gedurende 15 minuten bakken.
Voeg wat zout en peper toe. Leg de lotte op een warme schotel: Snij ze in stukken. Met een schuimspaan haalt u de champignons uit de pan en legt u ze er rond.

Giet het kooksap van de lotte in de pan met champignons. Roer goed. Voeg een soeplepel verse room toe. Roer nog eens goed en voeg de bouillon toe. Breng op smaak en giet over de vis en champignons. Warm serveren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/11/2014
Origineel artikel geschreven door op 23/10/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier HEERLIJKE CHAMPIGNONS

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie