• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen en curryroom

Lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen en curryroom
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Ratteaardappelen: 600 g
Uien: 2 bossen
Olijfolie: 1 eetlepel
Gerookte schelvis: 600 g
Halfvolle melk: 1 liter
Laurier: 1 blaadje
Vloeibare room: 30 cl
Curry: 2 eetlepels
Dragon: 6 takjes
Peper & zout

Bereiding van de lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen en curryroom

Schil de aardappelen, kook ze in zoutwater en hou ze goed warm.
Spoel de uien, schil ze en hak ze fijn. Doe ze in een kom met de olijfolie en een snuifje curry. Meng alles goed dooreen en hou het mengsel apart.
Klop de scheproom op en doe er geleidelijk de curry bij. Bewaar hem in de koelkast tot u hem serveert.
Leg de gerookte schelvis in de koude melk, met het laurierblaadje erbij. Verwarm op een matig vuur en laat de vis uitlekken zodra hij begint te koken. Snij hem in laagjes en hou hem goed warm.
Hak de dragon fijn.
Schik de laagjes gerookte schelvis op het midden van de dienschotel met de aardappelen errond. Leg er de fijngehakte dragon op. Serveer de slagroom afzonderlijk, in een sauskommetje.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/10/2016
Origineel artikel geschreven door op 11/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Overheerlijke herfstsalades

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming