• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Lauwe salade van bloemkool

Lauwe salade van bloemkool
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kleine bloemkool
1 citroen
8 grote roze garnalen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper

Bereiding van een lauwe salade van bloemkool

Pluk de roosjes van de bloemkool en de broccoli en was ze.

Vul een pot met licht gezouten water en breng het aan de kook. Snij de citroen doormidden en pers één helft boven het water uit.
Doe de bloemkoolroosjes in het water zodra dat kookt. Laat ze slecht zo'n 3 à 4 minuten koken en let erop dat de bloemkool nog beetgaar is.
Haal de groenten met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken op een vel keukenpapier. Schik ze op een schotel en houd ze warm.

Pel de garnalen en schik ze tussen de bloemkoolroosjes.

Vermeng de olie en de azijn in een kop en breng op smaak met zout en peper.
Giet deze saus over de lauwe bloemkool en broccoli en dien direct op.

Artikel gepubliceerd door op 06/01/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een detox-kuur na de feesten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming