• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Langoustines naturel

Langoustines naturel
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

16 tot 20 langoustines
1 of 2 doosjes lichte room
2 of 3 citroenen
1 bosje kervel

Bereiding van langoustines naturel

Pers de citroenen uit. Vermeng het sap met de room en breng op smaak met peper en zout. Hak een ruime hoeveelheid kervel fijn en voeg die bij de saus. Giet de saus in een kom en zet ze weg tot de langoustines worden opgediend. Breng in een grote kookpan ruim water met wat zout aan de kook.

Doe er de langoustines in en laat ze 2 tot 3 minuten koken, afhankelijk van de grootte. Roer regelmatig om zodat alle kreeftjes gelijkmatig garen. Giet de langoustines af. Leg een mooi servet op een schotel en maak een torentje met de langoustines.

Dien lauw of koel op, maar zeker niet ijskoud. U kunt de saus wat pittiger maken met een beetje mosterd, of u kunt ze wat kleur geven met een lepeltje ketchup of tomatenpuree.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 03/12/2012
Origineel artikel geschreven door op 03/12/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier De langoustine aan het feest !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie