• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Lamsbout met ongeschilde look

Lamsbout met ongeschilde look
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 boeket rozemarijn
1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg
2 bollen look
zout, peper

Bereiding van Lamsbout met ongeschilde look

Verwarm de oven voor op 240°C. Ontblader een boeketje rozemarijn in een bord. Ontvet de lamsbout met een klein mesje. Gooi het vet weg. Smeer de bout in met de rozemarijnblaadjes.

Goed erop drukken zodat de smaak er goed in dringt. Voeg peper toe. Verpak in vershoudfolie en laat rusten. Haal alle teentjes uit de knoflook. Niet schillen. Spoel ze onder de kraan. Doe de folie terug rond de lamsbout uit en leg de bout op een schotel met de rest van de rozemarijn. Schuif in de oven.

Na 15 minuten zet je de oven wat minder op 220°C. Voeg de teentjes look toe. Vijf minuten later een glas water in de schotel gieten. Nog eens tien minuten later de bout opnieuw besprenkelen en omdraaien. Nog gedurende 30 minuten laten koken en meerdere keren omdraaien.

Haal dan de schotel uit de oven, zout en peper toevoegen, in aluminiumfolie doen en nog 5 à 10 minuten laten rusten alvorens op te dienen!

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/09/2015
Origineel artikel geschreven door op 18/04/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een feestelijk menu voor Pasen !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming