• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Kroketten van k/p

Kroketten van k/p
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui
400 gram restjes van kip of kalkoen
1 bosje bieslook
2 eetlepels bloem
7 cl halfvolle melk
2 eieren
paneermeel
2 eetlepels olijfolie
muskaatnoot
zout
peper

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn. Hak de vleesresten fijn. Versnipper het bieslook.
Verhit de helft van de olie in een braadpot en stoof de ui al roerend op een matig vuur. Voeg het fijngehakte vlees en de bloem toe zodra de ui zacht is. Roer goed en stoof ongeveer 5 minuten.
Doe de melk erbij en roer opnieuw. Voeg het bieslook toe en roer nogmaals.
Breng op smaak met zout en peper. Rasp er wat muskaatnoot over. Kook de bereiding al roerend tot een brij.
Schep ze over in een schotel en laat afkoelen.
Breek de eieren in een diep bord en klop ze stevig los. Doe het paneermeel in een ander bord.
Maak van de brij kroketten ongeveer ter grootte van een ei. Paneer ze: laat ze eerst even weken in het losgeklopte eimengsel en haal ze dan door het paneermeel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kroketten aan alle kanten mooi bruin en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Dien heet of koud op en geef er een royaal slaatje van veldsla en mosterd bij.

Artikel gepubliceerd door op 06/01/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming