• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Komkommer gevuld met platte kaas en kruiden

Komkommer gevuld met platte kaas en kruiden
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 komkommer
1/2 citroen
Paprika
1 bosje bieslook
1/2 bosje peterselie
het hart van 1 sla
Platte kaas met 20% vetpercentage: 6 tot 8 soeplepels
Zout
Peper

Bereiding van komkommer gevuld met platte kaas en kruiden

Was de komkommer en snij in grote stukken. Haal met een klein lepeltje de pitjes eruit. Pers enkele druppeltjes citroensap in de holtes en doe er een snuifje paprika bij. Koel bewaren.

Was en droog de bieslook en de peterselie, en snij fijn. Was de sla. Haal de bladeren eraf en rol ze op.Verdeel deze dan op het bord.

Meng 3/4 van de gesneden kruiden met 6 tot 8 lepels platte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Goed mengen. Doe deze mengeling op de stukken komkommer. Leg ook op het bord. Even bestrooien met fijngesneden kruiden.

Wat paprika op het bord strooien als versiering.

Bewaar in de koelkast tot u het opdient.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/07/2016
Origineel artikel geschreven door op 27/06/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Komkommer is onschuldig! Eet ervan!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming