• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Knorhaan of barbeel op zijn Provençaals

Knorhaan of barbeel op zijn Provençaals
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
60 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

4 knorhanen of barbelen
8 ansjovisjes in zout
2 rode uien
2 teentjes look
8 trostomaten
4 courgettes
1 eetlepel olijfolie
1 glas witte wijn
2 à 3 takjes tijm
1 grote citroen
Zout, peper

Bereiding van knorhaan of barbeel op zijn Provençaals

Verwarm de oven voor op 220°C (stand 8).

Pel de uien en de look en snijd ze in fijne reepjes.

Pel de tomaten (dertig seconden in kokend water en schrikken in koud water) en ontpit ze. Snijd het vlees in stukjes.

Spoel de ansjovis onder de kraan. Hak fijn met het mes.

Was de courgettes, snijd ze in schijfjes. Blancheer de courgetteplakjes 4 minuten onder in kokend water met zout. Laat ze uitlekken.

Laat de ui en look in een braadpan met een eetlepel olijfolie fruiten. Voeg de tomaten, een glas witte wijn, de ansjovis en een takje tijm toe
Laat een halfuur op een zacht vuurtje zonder deksel stoven, zodat het vocht van de tomaten kan verdampen.

Spreid de courgettes uit in een ovenschotel. Voeg een weinig zout en peper toe en leg de knorhanen of barbelen erop. Haal de blaadjes van de tijm en strooi ze over de vis.
Plaats in de oven voor 10 à 15 minuten, naargelang hun dikte.

Haal het takje tijm uit de tomaten. Plet ze met een vork. Als ze nog te lopend zijn, laat ze dan nog even stevig inkoken. Proef en breng op smaak. 

Haal de schotel uit de oven. Giet de tomatenpuree rond de knorhanen of barbelen.
Pers de citroen uit en overgiet de knorhaan op Provençaalse wijze met citroensap.

Dien op.

Artikel gepubliceerd door op 02/07/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zomerse recepten uit de Provence

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming