• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Kippenfilet met rijst en sojascheuten

Kippenfilet met rijst en sojascheuten
U wilt afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Kies voor een een evenwichtige maaltijd zoals onderstaand model.
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen


4 takken witte selderij
300 gram sojascheuten
120 gram Thaise rijst
½ blokje gevogeltebouillon
4 kippenfilets
1 koffielepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
zout
peper

Het recept


Maak de selderij schoon. Haal de bladeren eraf en leg ze opzij.
Snij de rest van de selderij in dunne ringen. Laat 10 minuten koken in licht gezouten water. Laat uitlekken.
Was de sojascheuten en dep ze droog.
Breng 0,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Doe er de rijst in en laat gaar koken volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan. Leg er de kippenfilets in en bestrooi met wat zout. Laat ze aan weerskanten goudbruin worden. Doe er de witte wijn bij. Leg een deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten pruttelen op een zacht vuurtje al naargelang de dikte van de filets.
Doe er de halfgare ringen selderij bij, de rauwe bladeren van de selderij en roer dooreen. Voeg de sojascheuten toe. Laat 10 tot 15 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak. Strooi er wat piment d'Espelette over.
Giet de rijst af en schik hem op een schotel. Snij de kippenfilets in sneetjes en leg ze erbij, samen met de groenten en de ingekookte jus.

Artikel gepubliceerd door op 06/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming