• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Kippenfilet met asperges

Kippenfilet met asperges
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 sinaasappels
4 kippenfilets
paprika
2 bussels asperges
2 trostomaten
1 soeplepel olijfolie
1 glas witte wijn
zout, peper

Bereiding van kippenfilets met asperges

Warm de oven voor op 220°C.

Was de sinaasappels en snij ze in sneetjes. Leg ze op een bord. Zet ze in de oven voor 20-25 minuten.

Strooi goed wat paprika op een bord. Snij de kippenfilets in de lengte in twee. Leg ze een voor een in het bord paprika langs beide kanten. Leg ze aan de kant.

Was de groene asperges. Snij de onderkant weg. Kook ze in kokend gezouten water gedurende 10 à 15 minuten.
Test de cuisson met de punt van uw mes. Laat ze daarna uitlekken.

Terwijl de asperges garen, gooit u de tomaten in hun gekookte water, haal het vel en de pitjes weg en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Warm een soeplepel olijfolie op in een pan. Bak de kippenfilets langs alle zijden op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten. Voeg wat zout en peper toe. Laat ze uitlekken op een warme schotel. Giet de olie weg en doe de witte wijn erin. Blus de pan goed! Laat de inhoud wat wegkoken en proef.

Haal de sneetjes sinaasappel uit de oven. Leg ze rond de stukken kip. Leg de asperges erbij. Doe de saus erover en verdeel de stukjes tomaat. Afwerken met een goede draai aan de pepermolen.

Artikel gepubliceerd door op 24/04/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lekkere asperges in de lente...

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming