• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Kip op z'n Italiaans

Kip op z'n Italiaans
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 kip- of kalkoenfilets
1 teentje look
1 witte ui
10 gr zonnebloemmargarine
5 gr bloem
10 cl witte wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
1 eigeel
10 gr amandelpoeder

Bereiding voor kip op z'n Italiaans

Snij de kipfilet in kleine stukjes.

Schil en versnipper de look en de ui.

Bak de stukjes kip in de margarine in een anti-aanbakpan. Draai ze regelmatig om om ze mooi bruin te laten worden.
Leg ze daarna op een stuk keukenrol. Doe het vet uit de pan. Voeg de look en ui toe en laat lichtjes aanbakken, maar blijf roeren zonder stoppen. Doe dan de stukjes kip er terug bij. Strooi er bloem over. Laat ongeveer een minuut koken en blijf roeren.

Doe de witte wijn erover en een glas water. Goed roeren. Ontblader de tijm. Voeg het laurierblad (in kleine stukjes) erbij. Wat zout en peper toevoegen en mengen. Laat ongeveer 5 minuten koken.

Verwijder de stukjes kip en de gehakte knoflook en uit met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een schaal. Doe de eierdooier in een kom en giet de saus uit de pan erover. Zachtjes zodat ze niet kookt en voorzichtig roeren zonder stoppen. Voeg de amandelen toe en kruid bij. Giet de saus over de kipblokjes. Serveer warm.

Artikel gepubliceerd door op 28/05/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Buon appetito !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming