• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Kip met gekonfijte look

Kip met gekonfijte look

Een licht gerecht want het is bereid met weinig vet, en helemaal niet moeilijk om klaar te maken . Smakelijk!

Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Ingrediënten:
, 1 hoevekip, 2 bollen look, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 koffielepels kalfsfond in poedervorm, 1 glas witte wijn, zout, peper

Het recept

Verwarm de oven voor op 230 °C (Gasstand 8). Pel twee teentjes look en stop ze in de buik van de kip. Strooi binnenin ook zout en peper en leg de kip dan in een ovenschotel.
Maak alle andere teentjes look los maar pel ze niet. Verdeel ze evenredig rond de kip. Verkruimel de tijm en de rozemarijn en strooi die over de kip. Zet de schotel in de oven.
Los de kalfsfond op in een klein glas heet water.
Haal de ovenschotel na 15 minuten uit de oven en giet de kalfsfond over de kip. Strooi er een beetje zout over en zet de schotel weer in de oven. Draai de temperatuur op 180 °C (Gasstand 6).
Laat nog ongeveer 40 minuten bakken. Giet er een deel van de wijn bij en besprenkel de kip geregeld met het vocht. Draai ook de knoflooktenen om. Bedek de kip met een vel aluminiumpapier, zodat de filet mooi zacht blijft.
Haal de schotel uit de oven. Hou de kip schuin, zodat het braadvocht dat aan de binnenkant zit eruit kan lopen. Leg de kip dan op een schotel en leg ook de knoflookteentjes errond. Dek af met een vel aluminiumpapier en laat nog 10 minuten rusten.
Doe de rest van de wijn in de ovenschotel en deglaceer met een spatel. Schrap alle bakresten goed los. Geef de saus er apart bij.

Artikel gepubliceerd door op 04/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming