• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Kalfssauté met zuringpuree

Kalfssauté met zuringpuree
Type:
hoofdgerechten 

Voor 4 personen 800 gram stukjes kalfsvlees 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 glas droge witte wijn 400 gram zuring (diepgevroren) 1 eetlepel room 600 gram krielaardappelen Snij alle vetranden van het kalfsvlees. Pel de ui en hak hem fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de kalfsstukjes aan alle kanten mooi bruin. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier en gooi de olie weg. Doe de stukjes ui in dezelfde braadpan zonder er olie bij te voegen. Laat al roerend 5 minuten stoven tot ze glazig zijn. Meng er het kalfsvlees onder. Voeg de wijn toe en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Breng op smaak met zout. Ontdooi de zuring in een braadpan en roer er een eetlepel room onder. Schil de krielaardappelen. Kook ze gaar in water met wat zout. Giet het water af en doe de aardappelen bij het vlees zo gauw dat gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout. Giet de kalfssauté over op een schotel en schik er de zuringpuree rond.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie