• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Kalfsfricandeau, bladspinazie en tomaten in de oven

Kalfsfricandeau, bladspinazie en tomaten in de oven
Type:
hoofdgerechten 

Recept voor Kalfsfricandeau, bladspinazie en tomaten in de oven: Ingrediënten voor 4 personen


4 grote tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel suiker
3 teentjes look
600 g spinazie
100 g verse schapenkaas
8 gekonfijte tomatenpartjes
40 g schapenkaas
3 teentjes look
4 kalfsfricandeaus van elk 100 g
1 takje tijm
20 cl kippenbouillon
zout
versgemalen peper

Recept voor Kalfsfricandeau, bladspinazie en tomaten in de oven: Bereiding


Verwarm de oven op 130°C. Ontvel de tomaten en snij ze horizontaal doormidden. Hou ze tussen uw handen en druk er het vocht en de zaadjes uit. Zet ze naast elkaar in een ovenschotel, besprenkel ze met een scheut olijfolie en bestrooi ze met de suiker en met zout. Plet de teentjes look en leg ze tussen de tomaten, dek de schotel af en zet ze anderhalf uur in de oven.
Was de spinazie, snij de steeltjes af, zwier droog en zet opzij.
Haal de schotel met de tomaten uit de oven en draai het vuur op 170°C. Smeer op elke tomaat 1 eetlepel van de verse schapenkaas en leg er 1 gekonfijt tomatenpartje op. Snij met een dunschiller schilfers van de schapenkaas en strooi ze over de tomatenhelften. Zet de schotel nog enkele minuten in de oven.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpot. Pel het teentje look en prik het op een vork. Doe de spinazie beetje per beetje in de pot en kook ze op een hoog vuur gaar. Roer er intussen in met de vork. Kruid met zout en peper.
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in een braadpan. Schroei de kalfsfricandeaus aan elke kant dicht. Doe er 2 geplette teentjes look bij en het takje tijm en bak ze op een zacht vuurtje aan weerskanten 3 tot 4 minuten (al naargelang de dikte). Leg ze in een warme schotel en dek af met aluminiumpapier.
Zet de pan weer op het vuur. Giet de bouillon erin en schraap de bakresten los met een spatel. Laat koken tot de saus lichtjes stroperig wordt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Leg in het midden van elk bord wat spinazie, een fricandeau en eindig met de tomaten.
Filter de saus door een zeef, overgiet het gerecht ermee en dien op.

Artikel gepubliceerd door op 31/05/2010

Bronnen: Recept ontleend aan " Nature, simple, sain et bon " van Alain Ducasse en Paule Neyrat

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming