• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Italiaanse tomatensaus

Italiaanse tomatensaus
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kg tomaten
1 witte ui
1 takje selder
1 teentje look
1 koffielepel fijne suiker
5 blaadjes basilicum
1 soeplepel olijfolie
zout
peper

Bereiding van Italiaanse tomatensaus

Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij ze daarna in kwartjes.

Schil en snij de ui.

Schil en was het takje selder en haal de blaadjes weg. Snij in stukjes.

Plet de look zonder te schillen.

Verwarm een scheutje olie in een sautoir. Voeg de ui en look toe. Laat ze aanbakken, maar zonder verkleuren. Voeg de tomaten toe. Laat zachtjes koken gedurende 5 minuten terwijl u roert. De suiker erop strooien en de basilicum en selder toevoegen.
Goed mengen en daarna bedekken.

Laat gedurende 30 minuten koken op een zacht vuurtje tot de saus dikker wordt.

haal de aromaten eruit. Doe de saus in een zeef en druk goed aan zodat al het sap eruit komt. Koel bewaren.

U kunt deze saus gebruiken om op pasta te doen of in andere bereidingen te gebruiken.

Artikel gepubliceerd door op 04/07/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Het is zomer: leve de tomaten !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Index ArchiefAlfabetische indexIndex van de receptenIndex van meest gezochte artikels
De diensten