• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

IJs van noga met chocolade

IJs van noga met chocolade
Type:
desserts 

Ingrediënten
4 personen

Vloeibare room: 25 cl
Pure chocolade: 75 g
Honing: 1 soeplepel
Suiker: 25 g
Eiwitten: 3
Kaneelpoeder: 1 koffielepel
Sesamzaadjes: 1 soeplepel
Verse munt
Frambozen: 1 doosje
Aardbeiencoulis

Bereiding
Zet een slakom in de koelkast zodat die dezelfde temperatuur heeft als de room. Zet de kom daarna in een andere slakom die u vult met ijsblokjes. Klop de room er in en laat even rusten.
Rasp de chocolade of snij hem in heel kleine stukjes. Doe de chocolade in een kommetje en laat hem smelten in de microgolf oven of in een bain-marie.
Giet de honing en de suiker in een pannetje en breng ze aan de kook op een klein vuurtje. Ondertussen klopt u de eiwitten op en voegt u er een snuifje zout aan toe.
Als ze stevig zijn zet u het pannetje met honing en suiker op een hoger vuur, laat u het een minuutje koken en voegt u het mengsel bij de eiwitten en klopt u het geheel. Kaneel toevoegen en opnieuw mengen.
Voeg beetje bij beetje de helft van de geklopte room toe aan de gesmolten chocolade. Mengen en het mengsel bij de zoete eiwitten voegen met de sesamzaadjes en opnieuw mengen.
Giet het geheel in een bakvorm met een antikleeflaagje et zet drie à vier uur in de diepvries.
Haal uit ijs het de vorm door hem in warm water te dompelen. Snij er plakjes en versier die met een blaadje munt, frambozen en aardbeiencoulis. De rest van de coulis dient u op en een sauskommetje.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden