• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Gratin van mosselen

Gratin van mosselen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Ingrediënten:

3 kilo mosselen
1/2 stokbrood
1/4 bosje platte peterselie
4 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van de gratin van mosselen

Verwarm de oven op 250 °C (stand 8).

Maak de mosselen goed schoon.
Doe ze in een kookpot en kook ze op een heel hoog vuur tot ze opengaan.
Laat ze uitlekken en haal ze allemaal uit de schelp.

Vet met een kwastje een grote ovenschotel in en verspreid er de mosselen over.

Snij het stokbrood in de lengte doormidden en leg beide helften 2 tot 3 minuten onder de gril.
Verlaag daarna de temperatuur van de oven tot 160°C (stand 5).

Haal de korst van het brood en snij het broodkruim in kleine stukjes.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak fijn.
Pel de look en hak die ook fijn. Meng beide en doe ze onder het broodkruim.

Strooi het brood over de mosselen. Sprenkel er de olie over en zet de schotel 15 tot 20 minuten in de oven. Dien goed heet op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 28/07/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Energie opladen met schelpdieren!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie